header

 

De medezeggenschapsraad behartigt de belangen van
het personeel en de kinderen van onze school.

De medezeggenschapsraad (MR) denkt en beslist mee over schoolse zaken en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs op school. De samenstelling van de MR bestaat voor de helft uit leerkrachten en voor de helft uit ouders van leerlingen. De MR heeft regelmatig overleg met en zonder de directie. Dit overleg gaat vaak over zaken als de besteding van geld, de veiligheid in en rondom school, de kwaliteit van het onderwijs, het vaststellen van vakanties en vrije dagen, of de wijze waarop ouders meehelpen en/of betrokken zijn bij school.

 

Over sommige onderwerpen adviseert de medezeggenschapsraad het bestuur en er zijn ook zaken waarin de medezeggenschapsraad een zwaardere stem heeft via zijn instemmingsrecht. Deze advies- en instemmingsrechten zijn in de WMS (Wet Medezeggenschap op Scholen) vastgelegd.In de WMS wordt ook een aantal algemene taken van de medezeggenschapsraad genoemd: de MR bevordert de openheid en onderling overleg in de school, waakt in school tegen discriminatie en bevordert gelijke behandeling.

De MR van onze school informeert iedereen schriftelijk over zijn werkzaamheden en bijeenkomsten in de notulen die van elk overleg op de site van De Reijer worden gepubliceerd. Onder andere via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen ouders en leerkrachten hun vragen en opmerkingen bij de MR kwijt.

 Het is natuurlijk ook mogelijk persoonlijk met de leden afzonderlijk contact op te nemen.

De eerstkomende MR vergaderingen staan gepland op:
Donderdagavond 7 februari 2019
Donderdagavond 28 maart 2019
Donderdagavond 16 mei 2019
Donderdagavond 27 juni 2019

Namens de ouders zitten er in de MR:

 Vera Jongejan Pim Vernooij  Wim van Pieterson
Vera Jongejan
(Secretaris)
Pim Vernooij
(Notulist)
Wim van Pieterson       
Christel-Blaak  
Christel Blaak    Patricia van Gemerden
 

Namens het personeel zitten er in de MR:

Denise van der Linden Froukje Wijnbergen Dominique van der Stoep
Denise van der Linden
(Voorzitter)
Froukje Wijnbergen
(Penningmeester)
Dominique van der Stoep
Amy van Stralen  Hans-de-Vos  
Amy van Stralen Hans de Vos  
 
Indien u contact op wilt nemen met iemand van de MR, dan zijn de telefoonnummers van de leden op school verkrijgbaar. Dit in verband met de privacy van de leden.
Het emailadres van de Medezeggenschapsraad is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

©  2015 OBS De Reijer   |    T: (0180) 412 503    |     E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    |     Website door Djen Design

Ga naar boven